✔️  Opnå en besparelse på op til 45% på din el- og/eller varmeregning ✔️ Vi klarer alt papirarbejde, levering og montering ✔️ 15 års erfaring. 2.000 installationer 

For at opnå det bedste resultat med en luft-til-vand varmepumpe er der flere faktorer, du skal overveje:

Korrekt dimensionering:
Størrelsen skal passe til netop din bolig, for at du får optimalt udbytte ud af din luft-til-vand varmepumpe.

Korrekt installation:
En korrekt installation er afgørende for varmepumpens ydeevne og effektivitet. SOLVAs samarbejdspartner er certificeret VE-installatør og har erfarne teknikere, der hjælper dig professionelt igennem fra start til slut.

Placering:
Til en luft-til-vand varmepumpe er der både en indedel og en udedel.
Indedelen/indedelene kan typisk placeres, hvor det nuværende anlæg/system er, men der findes mange forskellige løsninger og muligheder, som vi kan hjælpe jer med at få et overblik over og navigere i, så I bliver guidet i den rigtige løsning til og for jer. Mange vælger at placere den/dem i bryggerset, specielt hvis man vælger en såkaldt køleskabs/gulvstillet model, da denne i mange tilfælde passer med størrelsen på det gamle gas- eller oliefyr, som man har haft stående. Udedelen skal som hovedregel altid placeres minimum 5 meter fra skellet til din nabo.

Vedligeholdelse:
Vi anbefaler altid at følge producentens vedligeholdelsesinstruktioner, samt at få planlagt det årlige lovpligtige serviceeftersyn på din nye luft-vand varmepumpe med SOLVA.

Optimal drift:
Når vi er færdige med at installere din nye luft-til-vand varmepumpe hos dig, afslutter og overleverer vi installationen som det sidste, ved at give dig en gennemgang af relevante indstillinger og de muligheder der er for at regulere og opnå den optimale komfort til netop dig, både ift. opvarmning og dit varme brugsvand.

Overvågning af energiforbrug:
Med et wifi-modul har du ydermere mulighed for at holde øje med varmepumpens energiforbrug og ydeevne, da den muliggør en tilgang til den integreret energimåler og overvågningssystem online via browser eller app. Dette giver dig mulighed for at identificere eventuelle ineffektiviteter eller problemer og træffe rettidige foranstaltninger for at optimere varmepumpens drift.

Ved at følge disse råd opnår du det bedste resultat med din varmepumpe og maksimere dens effektivitet og ydeevne, samtidig med at du opretholder en behagelig indendørs temperatur og reducerer dine energiomkostninger.

✔️ Opnå en besparelse på op til 45% på din el- og varmeregning og reducér dit CO2-aftryk
✔️ En af markedets førende varmepumper med udvidet fabriksgaranti på op til 5 år
✔️ Få værdien af din husstand til at stige
En grøn fremtid kræver handling nu…
Kontakt os allerede i dag for et gratis tilbud.
Få et gratis tilbud her

HAR DU NOGLE spørgsmål?

Spar tid og få svar på dine spørgsmål her
Hvad er en luft-til-vand varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpe er et opvarmningssystem, der udnytter energien fra luften udenfor til at producere varme til opvarmning indenfor. Denne type varmepumpe fungerer ved at absorbere varmen fra luften udenfor ved hjælp af en udedel og derefter overføre denne varme til en indendørs enhed, hvor den distribueres til et varmesystem, såsom gulvvarme eller radiatorer, for at opvarme bygningen.
Fordelene ved en luft-til-vand varmepumpe inkluderer høj effektivitet, da de kan producere mere varmeenergi, end de forbruger i elektricitet, og de kan også fungere effektivt ved lave udendørstemperaturer. De er også mere miljøvenlige end traditionelle opvarmningssystemer, da de udnytter en naturlig og vedvarende energikilde - luften udenfor. Det er dermed både en mere miljøvenlig og ofte prisbesparende løsning i modsætning til eksempelvis oliefyr, fjernvarme og naturgas.

Hvordan virker en luft-til-vand varmepumpe?

Den virker ved, at den omdanner varmeenergien i udeluften til varme i rummene i boligen samt til varmt brugsvand.
Varmepumpen bliver forbundet til centralvarmesystemet i boligen, som forsyner radiatorer med varme samt hanerne med varmt vand via varmtvandsbeholderen.

Hvor stor skal min varmepumpe være?

Det er vigtigt at vælge en varmepumpe, der er korrekt dimensioneret til netop dit hjem. En varmepumpe, der er for stor, kan være ineffektiv og føre til hyppige tænd/sluk-cyklusser, mens en varmepumpe, der er for lille, ikke kan opretholde en behagelig temperatur. SOLVA hjælper med at dimensionere varmepumpen korrekt baseret på størrelsen og isoleringen af din bolig samt dine varmebehov. En rigtig dimensionering kan løfte dit energimærke i boligen og dermed løfte værdien på boligen.

Hvor meget strøm bruger en luft-til-vand varmepumpe?

Hvor meget strøm varmepumpen har brug for, afhænger af, hvilken type pumpe du vælger. Vi har lavet et par eksempler:
Oliefyr: Du bruger i dag 2.400 liter olie. Det svarer ca. til 6.476 kWh strøm til luft til vand varmepumpen. Husk du sparer 1 kr. pr. kWh på hele husstandens elforbrug over 4.000 kWh/år.
Gasfyr: Du bruger 1.800 m3 gas. Det svarer til ca. 5.971 kWh strøm til reduceret elpris til luft til vand varmepumpen.
Pillefyr: Du bruger 5 tons træpiller. Det svarer til ca. 6.557 kWh strøm til luft til vand varmepumpen.

Hvor mange kWh bruger en luft-til-vand varmepumpe egentlig?

En luft-til-vand varmepumpe leverer typisk omtrent 3-4 kWh varme for hver kWh el, den forbruger. Det kan også gøres op som omkring 0,5 – 4,5 kWh pr. kvadratmeter i din bolig. En typisk bolig ligger på omkring 6.000 kWh/år, hvor 1 kWh altså omdannes til ca. 3-4 kWh varme, fordi en luft-til-vand varmepumpe er meget effektiv. Husk også at du med en varmepumpe betaler ca. 1 kr. mindre pr. kWh på hele husstandens elforbrug over 4.000 kWh/år, fordi du får reduceret elafgift.

Hvor meget larmer en luft-til-vand varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpe er meget lydsvag og arbejder med lave støjniveauer i alle dens driftstilstande. Dette betyder, at hverken du eller dine naboer vil blive generet af unødig støj. Om sommeren, hvor du er udenfor, arbejder varmepumpen ikke særlig meget, hvorimod om vinteren, hvor du er indenfor, arbejder den mere og derfor larmer den mest om vinteren. Typisk støj vil svinge fra 45 - 65 dB, der svarer til samtale mellem to mennesker.